Vila Natal

Óbidos is een ontzettend leuk ommuurd stadje hier vlakbij. Elk jaar worden daar allerlei leuke activiteiten georganiseerd, zoals een chocoladefestival, een middeleeuwse markt, en elk jaar in december wordt een deel omgetoverd tot winterwonderland. Op oudjaarsdag namen we onze vrienden Sandra en Bert mee, want die waren erg nieuwsgierig naar Óbidos Vila Natal. Niet in de laatste plaats natuurlijk omdat de lucht strak blauw was, de sneeuw en sneeuwpoppen nep, en de temperatuur zo'n 16-17 graden in de zon.
Er was een schaatsbaan aangelegd waar de Portugese jeugd kan kennismaken met deze toch eigenlijk wel oerhollandse sport. Hoewel ik in Nederland nog nooit zulke leuke schaatshulpjes heb gezien, wie wil er nou niet steunen op zo'n leuke oranje (dat dan weer wel) zeehond?
Of je klimt de heuvel op en laat je er op een grote autoband weer vanaf glijden, onder toeziend oog van ijsberen en pinguins. Je kunt kijken in het huis van de kerstman, zien hoe een sneeuwpop eruit hoort te zien, en lekker veel warme choco drinken.
Komen jullie volgende kerst ook 's kijken?