Feestje

De plaatselijke sport- en recreatie vereniging (beter bekend als ARDQ: Associação Recreativa e Desportiva Quiterense) bestond deze week 32 jaar, en elke verjaardag wordt gevierd. Gisteravond was er theater, maar dat hebben we overgeslagen want we begrijpen de teksten waarschijnlijk toch niet. Vandaag was er een lunch en daar hebben we ons wel voor aangemeld, want het is natuurlijk een mooie gelegenheid om wat mensen uit het dorp te leren kennen. Buurman José was zo vriendelijk om 2 stoelen aan zijn tafel voor ons vrij te houden.
We hebben een driegangenlunch weggewerkt, en weggespoeld met de nodige, overvloedig aanwezige, drank. Gelukkig is het verenigingsgebouw op loopafstand van ons huis... hik... Na het eten waren er een paar toespraken (niet veel van begrepen), gevolgd door muziek. Er werd zelfs door een aantal enthousiastelingen gedankst. De muziek werd nog onderbroken door het binnenbrengen van een grote verjaardagstaart, die aan iedereen werd uitgedeeld, met wederom een glaasje drank erbij, dit keer bubbeltjeswijn.
Het was een erg geslaagde middag: het eten was lekker, de drank overvloedig, en we hebben ook nog wat mensen uit het dorp ontmoet. Opzet geslaagd!