Auto - deel 2

Gelukkig, het is gisteren allemaal geregeld in Peniche. Alles waar ze ons van beschuldigden konden we weerleggen. We hadden steeds bewijs van het tegendeel, dus uiteindelijk is de aanklacht gearchiveerd en hoefden we geen boete te betalen. Wel kwam in het hele proces naar boven dat we nog een schuld hadden openstaan bij Finanças, waar we niets van wisten. We moeten nog effe uitzoeken hoe dat zit... Die zijn we meteen maar gaan betalen, anders kan het proces om de auto in te voeren niet worden gestart. Toch raar, want vorige week waren we bij Finanças in Alcobaça om ons woonadres te wijzigen, en toen heeft niemand daar iets over gezegd. Nou ja, het is geregeld en dat is het belangrijkste.
En omdat we toch in Peniche waren heeft Célia maar meteen het invoerproces gestart, ondanks dat we nog niet alle papieren hebben maar ja we blijven niet heen-en-weer rijden! Nu hebben we nog steeds geen autopapieren want die houden ze bij de douane, maar we hebben nu tenminste een officieel document waarin staat dat we bezig zijn de auto te importeren. Dus als er weer ’s zo’n "mevrouw" de auto laat stoppen kunnen we dat tenminste laten zien. Heb voor de zekerheid maar een kopie op de computer gezet, je weet het maar nooit hier... 
Nu is het gelukkig weekend, dus geen burocratische akties meer te verwachten. We zijn lekker in het bos aan het werk geweest. Geert heeft een nieuwe kettingzaag. De vorige was pas 2 maanden oud maar al onrepareerbaar, gelukkig kregen we ons geld terug dus nu maar een beter merk gekocht. Dus vandaag heeft Geert eindelijk onze hele dikke eucalyptus omgezaagd. Dat is over een jaar of 2 prima haardhout!