Storm


En ineens waren ze daar: waarschuwingen voor een zeer stevige storm, die vrijdag zou beginnen en zaterdag op zijn hoogtepunt zou zijn. Dus haalden we vrijdag alles naar binnen wat niet perse buiten hoefde te zijn, en wachtten we af. Vrijdagnacht ging het steeds harder stormen, ik heb er onrustig van geslapen. En steeds als je dacht dat het maximum bereikt was ging het nog net even harder waaien. Heel eng om het glas naar binnen te zien bollen, net als de rolluiken. 
Ik keek zaterdagochtend naar buiten en er was niets aan de hand. Ik keek een kwartier later weer naar buiten en toen lag er een grote den in de voortuin om, volledig ontworteld. Nou stond die toch al op de lijst om om te zagen, dus dat kwam goed uit.


Zaterdagochtend viel de stroom uit, en pas om 9 uur ’s-avonds kwam het weer op gang. Niet vlekkeloos, af en toe zaten we toch ineens weer in het donker. 
Warm water hadden we niet, de cv-ketel heeft elektriciteit nodig om op gang te komen. We koken op gas, maar als de elektrische ontsteker niet meer werkt komt er ook geen gas uit. Gelukkig hebben we nog een campingbrandertje dus we konden gelukkig nog water koken. Helaas bleek de oploskoffie beschimmeld, dus dat was een dagje thee voor Geert. 
In de vriezer lag nog een pak erwtensoep, dus die hebben we in een pan op de houtkachel opgewarmd. En verder heel veel waxinelichtjes, heel knus.


Zondagochtend konden we gelukkig weer douchen, heerlijk. De pret was van korte duur, want kort daarna viel de stroom weer uit, en kwam er geen water meer uit de kraan. De stroom doet het weer, maar water is er nog steeds niet. Gelukkig hebben we flessen water voor thee en koffie, en hebben we flessen grijs water in de kelder staan om in gevallen van nood de wc te kunnen doorspoelen. En anders hebben we nog een zwembad waar op dit moment veel te veel water in staat ;-)


In het bos staat een aantal bomen scheef, en een grote boom is omgegaan. Maar dat is helemaal niet belangrijk. We leven nog! En het huis is nog heel, ook niet onbelangrijk.