Tandarts

Vlak voor ons vertrek naar Portugal, in oktober 2010, zijn we in Nederland voor de laatste keer op controle geweest bij de tandarts en mondhygiëniste. Het werd zo ondertussen dus wel eens tijd voor een bezoek aan een Portugese tandarts. Nou zijn we er allebei niet dol op, dus dat hebben we een aardig tijdje voor ons uit geschoven, maar nu moest er toch eens aktie worden ondernomen.
Er zijn genoeg tandartsen hier, dus welke kies je? We werden een beetje geholpen door onze Portugese ziektekostenverzekering, want er zijn hier in de omgeving maar een paar tandartsen die door deze maatschappij zijn goedgekeurd. En dan moet je nog maar afwachten of de verzekering de kosten gaat vergoeden, maar dat is vast een heel ander verhaal...
We hebben ons gisteren bij een tandarts in São Martinho do Porto gemeld om een afspraak te maken. Niks wachttijden, we konden vandaag al terecht! Dus met enigszins knikkende knieën zijn we vanmorgen naar de tandarts gegaan. En uiteraard viel het allemaal erg mee! We kunnen er weer even een jaartje tegen.