Droog

Het is hier nu al ruim 3 maanden prachtig zonnig weer, met overdag een aangename temperatuur. Het regent nauwelijks, er zijn dit jaar pas een paar buitjes gevallen, en in de hele maand februari is er geen druppel regen gesignaleerd. We genieten enorm van het lekkere weer, maar normaal is het niet.
Door de aanhoudende droogte en de vrieskou die we 's-nachts hadden zijn al hele oogsten aardappelen en kool vergaan. Waterreservoirs bevatten veel minder water dan normaal.
Ook wij merken de gevolgen van de droogte. De grond is gortdroog en keihard. Ik zou bonen willen zaaien maar de grond is zo hard dat ik de bonenstaken de grond niet in krijg. Alles wat er in de groentetuin staat krijgt een paar keer per week water. Ook de sierplanten moeten we goed in de gaten houden, die hebben we ook al een aantal keer water gegeven. Al onze fruitbomen zijn nog jong, een deel pas een maar maanden geleden geplant, dus die moeten ook regelmatig water. Gelukkig hebben we een diepe put laten maken waarin regen- en douchewater wordt opgevangen, en dat water gebruiken we voor de tuin.
Vanmorgen regende het een uurtje, bij lange na niet voldoende om de grond nu eens lekker te doorweken, maar we waren er erg blij mee. Helaas is het nu weer droog, hopelijk krijgen we vanmiddag of vanavond nog een plens.
Nooit gedacht dat we ooit blij zouden worden van een lekker buitje regen. ;o)