Dia de Mulher

Ik heb nooit geweten dat er zoiets bestaat als internationale vrouwendag, dat dat elk jaar op 8 maart wordt gevierd, en dat het al meer dan 100 jaar bestaat.
In Portugal is het wel degelijk bekend. Elk jaar op 8 maart organiseren veel restaurants en zalencentra speciale avonden voor vrouwen. Mannen zijn dan niet welkom! Er is een speciaal menu, en er wordt voor entertainment gezorgd. Niet zelden komt er dan een stripper opdagen...
Een hollandse dame (nee, ik niet) bedacht dat wij niet achter konden blijven, dus met een groep van zo'n 17 vrouwen met verschillende nationaliteiten zijn we donderdagavond op pad gegaan. Wij zijn naar het Parque dos Monges in Alcobaça gegaan, waar men ook voor een speciaal diner en amusement had gezorgd (en gelukkig bleef die stripper thuis). Er zaten in totaal zo'n 50 vrouwen, meest Portugees, in de zaal. En die hadden echt een uitje: er werd stevig gedronken, en hoe later het werd hoe harder er werd gezongen. Leuk om te horen, een zaal vol vrouwen die vol overgave Portugese liedjes zingen. Het werd een hele lange avond. Gelukkig is het maar één keer per jaar, kan ik weer even bijkomen ;o)