Draadloos

Mijn vorige blog ging over stroomstoringen. Toen ik het schreef wist ik nog niet dat er afgelopen zondag een flinke storm werd verwacht. Aan het begin van de middag kregen we de eerste stroomstoring, die duurde ongeveer een uur. Ik ben daarna meteen flink in de keuken aan de slag gegaan, want er kwamen die avond kennissen eten. En omdat onze supergeavanceerde gaskookplaat met elektrische aan-uit knop en ontsteking echt niet werkt als de stroom is uitgevallen, besloot ik dat het het beste was om alles vantevoren klaar te maken zodat het in geval van nood op de houtkachel opgewarmd kon worden.

Dat bleek geen slecht idee, want we hadden die middag en avond echt een knipperlichtrelatie met de elektriciteit. Dus hebben we de houtkachel goed aan de praat gehouden en overal kaarsjes neergezet.
Soms ging het licht ineens weer aan, en dan ook nog eens op hele handige momenten. Zoals het moment dat het hoofdgerecht warm op tafel moest komen, of het moment na het eten dat een bakkie koffie best heel lekker zou zijn. Dan konden we elkaar weer een half uurtje zien, waarna het weer een soort dinner-in-the-dark werd.

Al met al hebben we een leuke avond gehad. Doen we zeker nog een keer over, mét licht.

De volgende dag was de wind weer gaan liggen en deed alles het weer. Nou ja, bijna alles. Want ook de telefoondraden hangen overal aan palen, en laat nou net die van ons van de paal afgewaaid zijn. Dus geen telefoon, maar vooral: geen internet!  
We hebben direct met het telecombedrijf gebeld, en die zeiden de meest zinloze woorden die ooit zijn bedacht: we komen het "zo snel mogelijk" oplossen. We hadden al bedacht dat wij echt niet de enigen met problemen waren, dus snel zou hier vast niet van toepassing zijn. Maar omdat de verhuur van de vakantiehuizen voornamelijk per email gaat, wilden we dit natuurlijk wel snel geregeld hebben. 

Om een lang verhaal een stuk korter te maken: woensdagmiddag kwam er dan eindelijk een mannetje met een klimsetje om in de palen te klimmen en onze draad weer goed vast te knopen. Hadden we ineens weer internet, heel fijn. 
We zaten al zowat trillend op de bank, cold-turkey afkicken van email en internet valt nog niet mee!