Bijensteek

Gisteravond gingen we samen uit eten. Toen we weggingen was er niks aan de hand, maar toen we terugkwamen ging het helemaal niet goed met Eddy. Rusteloos rondlopen, hijgen, steeds met z'n kop schudden, warme oren, met z'n hoofd over het kleed schuren. We dachten dat er misschien iets in een van zijn oren zat maar het lukte niet erin te kijken. Hij kalmeerde niet, het werd steeds erger, dus hebben we de dierenarts maar gebeld dat we wilden langskomen. De assistente vroeg nog aan de telefoon of er misschien zwellingen in zijn gezicht waren, maar dat konden we niet goed zien. Nou, tegen de tijd dat we bij de dierenarts aankwamen was Eddy's gezicht flink gezwollen. Oorzaak: hoogstwaarschijnlijk een bijensteek, waar hij heel heftig op reageerde. Dus hij kreeg meteen een injectie, en we kregen pillen mee voor het geval de zwelling na een paar uur niet zou afnemen of erger zou worden. Toen we thuiskwamen was Eddy al een heel stuk rustiger, hij schudde niet meer met zijn hoofd, en ging meteen op zijn bed liggen. We hebben hem nog een hele tijd in de gaten gehouden, en gelukkig zagen we dat de zwellingen in zijn gezicht begonnen af te nemen. Arm dier, hij werd natuurlijk gek van de jeuk en de zwelling.
Vanmorgen was zijn gezicht alweer een heel stuk normaler, nog een paar kleine zwellingen die nu in de loop van de dag alweer een stuk minder zijn geworden. Eddy is geen schoothond, maar hij legde vanmorgen zomaar zijn hoofd op mijn been, en is later tegen mijn been aan gaan liggen. Hij is duidelijk nog uit zijn normale doen, hij ligt de hele tijd te slapen. Hoewel hij vanmorgen met wandelen wel even liet zien dat zijn neus nog prima werkt! We laten hem lekker liggen, hij heeft zijn rust vast hard nodig.
Die bij is nu vast dood, en dat is maar goed ook! En we moeten maar 's kijken of we hem kunnen leren dat vliegen vangen prima is, maar dat hij bijen beter voorbij kan laten gaan. Ben benieuwd of dat gaat lukken...