Rotonde

Het is echt vreselijk hoe een Portugees zich gedraagt op rotondes. Tijdens de rijlessen leren ze het precies zoals wij het in Nederland hebben geleerd, maar hebben ze eenmaal hun rijbewijs dan gooien ze die kennis direct overboord.
Rechtdoor over een rotonde? Dan rij je de ideale lijn, dus je begint rechts maar op de rotonde rij je links, en dan vervolgens weer naar rechts. En als daar dan zo'n stomme buitenlander rijdt die zich wél aan de regels houdt, dan snij je die gewoon flink af.
Dit levert dus hele gevaarlijke situaties op. Al die verschillende mensen op een rotonde die allemaal tegelijk ergens heen willen, het is soms meer geluk dan wijsheid dat je er ongeschonden doorheen komt.
Gisteren reden we op een rotonde en wilden de 2e afslag (van in totaal 5 afslagen) nemen, dus stonden wij keurig rechts. Werden we ingehaald door een auto die links van ons stond, maar de 1e afslag moest nemen. Dus die gaf flink gas en ging strak voor onze auto rechtsaf. Je schrikt je echt de pest.
Een ander fenomeen is dat mensen op rotondes, tussen 2 afslagen in stil gaan staan omdat ze moeten bellen. Op zich is het voor een Portugees heel bijzonder dat hij met rijden stopt als hij gebeld wordt, maar om dan stil te gaan staan op een rotonde?