Toerisme in Portugal

Het zal niemand zijn ontgaan dat het financieel en economisch allesbehalve goed gaat in Portugal. Het land heeft een lening bij Europa afgesloten voor 78 miljard euro, en daar staat uiteraard tegenover dat er een flink aantal bezuinigingsmaatregelen moet worden genomen. Elke gelegenheid om aan geld te komen wordt aangegrepen, en dat zijn lang niet altijd populaire maatregelen.

Een heel belangrijke bron van inkomsten voor Portugal is het toerisme. Gelukkig komen er tot nu toe jaarlijks veel mensen hun vakantie vieren in dit prachtige land. Het zou vreselijk zijn als de toeristen, ontmoedigd door alle berichten over de financiën, Portugal voorlopig links laten liggen. Juist nu de toeristen zo hard nodig zijn!

Ook al is de BTW verhoogd, en wordt op een aantal zaken een hoger BTW tarief toegepast, het is nog steeds geen duur land als je het vergelijkt met andere Europese landen. Een kop koffie kost je 60-70 cent, en uit eten in een Portugees restaurant kost je ongeveer 15 euro per persoon.
Eén van onze gasten heeft afgelopen zomer een passende tekst bedacht: “het kost geen drol”. Elke dag weer waren al onze gasten verbaasd over de zeer gunstige prijzen.

Dus kom op: boek die vakantie naar Portugal, kom hier heerlijk tot rust en geniet van al het moois. Het is goed voor jezelf, én je steunt het land er enorm mee!
Vele Portugezen zullen je dankbaar zijn. Om er maar ’s een paar te noemen: het plaatselijke supermarktje, de pastelaria waar je ook heerlijk kunt ontbijten, de lokale restaurants, de krantenverkoper, de verkopers op de markt, alle mensen die bij al die prachtige bezienswaardigheden werken en dankzij alle bezoekers een baan hebben, en zo kan ik nog wel even doorgaan!