Bospad

Dinsdag zijn we met de bosmaaier het terrein opgegaan om nou eindelijk 's een pad over het terrein te maken, zodat we niet meer tot ons kruis in de bramen staan. En dat was leuk! Het ging hartstikke goed, en eigenlijk ook best snel. Voor we het wisten waren we via het onderste punt weer ergens bovenin het terrein uit het bos gekomen. We hadden ineens een "nature trail".
We zijn daarna over het pad gelopen, zonder maaier, om 's goed te kijken wat er nou allemaal te vinden is. In ieder geval hebben we meer tamme kastanjebomen dan ik dacht, dus die gaan we goed vertroetelen zodat komende herfst al die kastanjes lekker in het vuur kunnen.
Ook vonden we een heel mooie schuilplek, vermoedelijk van everzwijnen. Heel mooi weggestopt tussen naaldboom, takken, naalden en bramen. En aan de onderste rand van het terrein vonden we 2 hele grote laurierbomen, geweldig! Ik nog moeilijk doen met laurierstekjes uit Nederland, die overigens nog steeds niet zijn aangeslagen; die ga ik maar weggooien...
De wisseling van begroeiing langs het pad is leuk om te zien. Je begint tussen de varens, dat worden bramen en gras, vervolgens loop je het bos in en sta je ineens tot je middel tussen heidestruiken en steekbrem. Op de grond zie je dan ineens allerlei leuke kleine plantjes en mosjes, die nu mooi de kans krijgen groter te groeien zonder dat er weer zo'n grote prikstruik overheen komt.
We vinden het echt geweldig!