Portugese ondernemers



Steun lokale ondernemers, vooral in tijden van crisis. Daar zijn wij helemaal voor, dus bestelden we eind augustus bij een bedrijfje hier in het dorp een hordeur voor onze slaapkamer. Het was toen nog vakantieperiode, de fabriek was gesloten, maar na de vakantie zou het materiaal worden besteld. De deur zou tussen 10 en 15 september worden geplaatst, zo werd ons verteld. Op 21 september hebben we maar ’s gevraagd hoe het met de levering zat. We kregen antwoord dat het materiaal binnen was, maar dat hij nog even langs moest komen om opnieuw te meten. Dan kon hij de deur in de werkplaats maken en hier komen installeren. Dus gaven we door wanneer we thuis waren. Helaas kwam er niemand langs op de aangegeven dagen, dus hebben we een aantal nieuwe dagen doorgegeven. Ook op die dagen kwam er niemand langs, noch kregen we bericht wanneer hij dan wel zou langskomen. Wel zagen we steeds het busje van het bedrijf langsrijden, maar hij reed altijd door.

Inmiddels zijn we ruim een maand verder, en nog altijd geen hordeur. Nou zijn wij best geduldig, maar er komt een keer een eind aan. We hebben hem een ultimatum gesteld: als hij niet voor een bepaalde datum langskomt annuleren we de bestelling.

We begrijpen het echt niet: dit land zit in een behoorlijke crisis, dus zou je denken dat als er geld verdiend kan worden men die kans met beide handen aangrijpt. Het zou natuurlijk zo kunnen zijn dat het met het bedrijf van deze meneer heel goed gaat, dus dat hij niet zit te wachten op dat ene deurtje van ons. We horen echter van meer mensen dezelfde ervaringen, met verschillende bedrijven. Het lijkt er op dat ze op zich wel geld willen verdienen, maar alleen als het hun goed uitkomt.

En onze hordeur? Het ultimatum is verstreken. We hebben de bestelling geannuleerd, en we gaan ‘m ergens anders bestellen. En nou maar hopen dat die wel binnen redelijke termijn willen leveren...