Kerstdiner

Er zitten nu hele hordes mensen middenin de kerstdiner-stress. Is alles op tijd klaar, is het lekker, is het trendy genoeg? In een oude kerst-Delicious las ik dat je van kerstavond tot en met het diner op tweede kerstdag aan tafel zit, en eet en eet en eet, als je er tenminste een beetje bij wil horen natuurlijk. Ze hebben ook een handige planning voor je opgesteld: als je 3 weken vantevoren begint, zoveel mogelijk online bestelt en thuis laat bezorgen, als je je maar goed aan de planning houdt, ben je echt wel op kerstavond klaar.
Wat een onzin zeg. Als je de supermarkten en de media mag geloven is Kerstmis niets anders meer dan een groot vreet- en zuipfestijn. Dit wordt bevestigd door het bericht dat ik net las, dat de supermarkten dit jaar wederom alle records gaan breken met de kerstinkopen.
Nou zijn wij natuurlijk altijd wel een beetje dwars, want tot vorig jaar was Kerstmis voor ons niet meer dan een paar extra vrije dagen, en tegenwoordig is het gewoon een dag als alle anderen!
Wij gaan gewoon gezellig op kerstavond bij vrienden eten, ieder maakt een gerecht, en dat hoeft geen haute cuisine te zijn. Gewoon gezellig eten en kletsen, meer heb je toch ook niet nodig?