Flapper

Ik vertelde een paar weken geleden dat wij mystery guests waren op een feestje. Mijn lieve vriendin Sandra vierde haar speciale verjaardag. En bij een speciale verjaardag hoort natuurlijk een speciaal kado. Haar hele familie had diep in de buidel getast, want er werd een zeehond geadopteerd. Kosten noch moeite werden gespaard om alles op tijd rond te krijgen, er lag zelfs een speciale brief voor Sandra klaar die door Lenie 't Hart persoonlijk werd ondertekend.
Het zit namelijk zo: de zeehondencreche in Pieterburen wordt jaarlijks letterlijk overspoeld door jonge zeehonden, dit jaar al 700. Net nadat ze zijn geboren kunnen ze nog niet zo goed zwemmen, en als ze dan door wind of water van hun zandplaat worden geveegd komen ze in de problemen. Ze worden dan door de zeehondencreche opgevangen: ze krijgen als dat nodig is medicijnen, ze worden gevoerd, en later leren ze hoe ze zelf vis moeten vangen, en zelfs hoe ze moeten zwemmen in de golven. Na 3 tot 5 maanden zijn ze klaar om te worden vrijgelaten.
Dat hele traject kost natuurlijk nogal wat, en daarom kun je een zeehond adopteren. Je mag dan "jouw" zeehond een naam geven, je mag altijd langskomen, en als hij weer wordt vrijgelaten ben je daar bij aanwezig, je bent zelfs degene die de schuif van de kist openmaakt!
Sandra is inmiddels adoptiemoeder van Flapper. Flapper is op 4 december bij Vlieland gevonden, en naar Pieterburen overgebracht. Hij heeft zelfs al bezoek gehad van zijn adoptie-ouders! Hij doet het hartstikke goed, en hij is heel erg lief. Hij is alleen een beetje sneu want zijn witte babyhaar laat los, en omdat hij geen handjes heeft kan hij dat niet zo goed weghalen. Maar is het geen schatje? Ik vind hem zó lief!
Dus mocht je ooit 's op zoek zijn naar een speciaal kado voor een speciaal iemand, denk dan eens aan Flapper en zijn vriendjes?
http://www.zeehondencreche.nl/