Lekker bezig



Het lukt me even niet om regelmatig een blogje te schrijven. Het zal niemand verbazen dat we lekker druk zijn met het verhuurklaar maken van Casa Limão. Water, elektriciteit en verzekering waren snel geregeld. De aannemer ging ook heel snel en voortvarend aan de slag.

Wij hebben er een paar bezoeken aan onze Zweedse vrienden in het blauw-gele pand op zitten. Alles wat je maar kan bedenken ligt klaar. De meubels zijn afgelopen week in elkaar gezet, met veel hulp van lieve vrienden.

De muren om het huis zijn klaar, en sinds gisteren stralend wit. Ook de woonkamer en keuken hebben een opfrisbeurt gekregen.

De terrasuitbreiding is klaar, en er staat zelfs al een mooie nieuwe barbecue op.

Vrijdag is er hard gewerkt om een zonnecollector op het dak te krijgen, en de installatie binnen te maken. Het is een groot zwaar ding, en ze zijn tot ’s-avonds laat bezig geweest om die zware tank op het dak te monteren. Dat dak ligt mooi op het zuiden, het komt dus wel goed met het warme water!

De vide en een slaapkamer zijn al helemaal gesopt, morgen verder met de rest. Je hebt echt eer van je werk, want het huis heeft 2 jaar leeggestaan dus je ziet precies waar je gebleven bent met poetsen.

Als dat allemaal klaar is, en er geen kerels meer door de tuin stampen, kan de tuin worden aangepakt. Het grove onkruid wieden is al gedaan met de bosmaaier, nu “alleen nog maar” de plekken waar dat niet ging met de hand schoonmaken. Er moet een verse laag schorssnippers komen, en een verse laag grind. Planten moeten worden gesnoeid, en er moeten nieuwe plantjes worden geplant.
Tussen de bedrijven door hebben we zelfs al een aantal reserveringen voor Casa Limão, in de komende zomervakantie is het huis nog maar enkele weken beschikbaar. 

Vanaf 29 juni is Casa Limão te huur, dus voor die tijd moet alles klaar zijn. We hebben er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken!