Internet in Portugal


Toen Casas Fruta nog in aanbouw was, vroegen we ons af of we moesten zorgen voor een internetverbinding voor onze gasten. Er waren tenslotte niet zoveel mensen die tijdens hun vakantie hun email of het nieuws wilden bijhouden.
Zelf vonden we het bijvoorbeeld helemaal niet belangrijk om op vakantie onze mail bij te houden of het nieuws te volgen. Pas na de opening van Casas Fruta zijn we onze email gaan bijhouden op vakantie, omdat het vanaf dat moment belangrijk werd om op informatie-aanvragen en boekingen van gasten te kunnen reageren.

Sinds de opening van Casas Fruta zijn er slechts 3 jaar verstreken, en we merken dat het inmiddels heel erg belangrijk is dat accommodaties internet aanbieden! Bij de keuze voor een vakantiehuis is internet een selectiecriterium. Bied je het niet aan, dan gaan mensen echt ergens anders vakantie vieren.
Gasten willen bijvoorbeeld hun email (ook zakelijk!) bijhouden, skypen met het thuisfront, en dagelijks de krant lezen. Kinderen willen ook tijdens hun vakantie contact blijven houden met hun vriend(inn)en, en hun belevenissen op Facebook zetten.
Het is echt geen verzinsel dat alle vier de leden van een gezin tegelijkertijd op elk een eigen apparaat gebruik maken van het internet.

Dat het internet hier in Portugal nog in de kinderschoenen staat vergeleken met noordwest Europa wekt verbazing, men staat er niet bij stil dat niet overal ter wereld het signaal even goed is. Telkens moeten wij er op wijzen dat de snelheid en betrouwbaarheid van de verbinding niet te vergelijken is met wat men thuis gewend is.

Gelukkig zijn er ook gasten die bedanken voor het aanbod, maar aangeven er geen gebruik van te zullen maken omdat het tenslotte vakantie is. Maar dit komt helaas nog maar weinig voor!