Luie keuken

Geert was een paar dagen in Nederland, en met een tas vol spullen kwam hij terug. In die tas zat ook de Allerhande, met dank aan Marjolein. Bladerend door de recepten viel me ineens iets op: de hoeveelheid kant-en-klare produkten die je nodig hebt. Gewassen en gesneden snijbonen, schoongemaakte en gewassen radijsjes, geschilde aardappels, vele soorten slamixen, Hollandse rauwkost, alles is al voor je gewassen en gesneden. Maar de mooiste vind ik toch wel een zak pompoenblokjes, en een schaal biefstukpuntjes. Hoezo zelf snijden? Wat een onzinprodukten, en het is ook nog eens behoorlijk prijzig.
Toen we nog in Nederland woonden kwam al dat spul ons huis niet in, we zijn prima in staat zelf onze spullen te wassen en snijden. En vooral in die 7 jaar dat ik een volkstuin huurde hebben we ons af en toe suf gewassen!
Nu wonen we in Portugal, en zien we in de winkels haast niets kant-en-klaar liggen. Gesneden champignons en zakken slamix kun je wel krijgen, maar verder zul je toch echt alles zelf moeten doen. En zo hoort het ook!